Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Open Huis Palio en Talentenpark op 27 en 28 september

De Winterswijkse ondernemersclubs hebben zich verenigd in het onlangs opgerichte platform O2W (Ondernemers Overleg Winterswijk). O2W organiseert op 27 en 28 september een bedrijvenbeurs in en om theater De Storm te Winterswijk. Daarnaast openen ook enkele Winterswijkse bedrijven hun deuren voor belangstellenden die graag een kijkje willen komen nemen.

Ook Palio en het Talentenpark openen hun deuren, van 10.00-18.00 uur. U bent dan van harte welkom om ons pand aan het Beatrixpark nummer 22 te komen bekijken, en de diensten van Palio en het Talentenpark te ontdekken.

Ook zal Henk ten Dolle op zaterdag 27 september om 11.00 uur in theater De Storm een presentatie over 3D printen verzorgen.

Wilt u meer weten over 3D printen van Palio, of over het huren van een flexwerkplek of bedrijfsruimte in het Talentenpark? Kom dan naar Beatrixpark 22, op 27 of 28 september 2014! We hopen van harte u te mogen begroeten; de koffie staat klaar!


 

 

 

 

 

 

RapidPro 2014

Op 26 en 27 februari vindt in Veldhoven weer de RapidPro plaats. Palio heeft hier haar eigen stand, met nummer 54. Een vijftal Duitse bedrijven die Palio vertegenwoordigt zullen ook op deze stand aanwezig zijn. Deze bedrijven zijn VoxelJetRWP SimtecRealizerMetallgiesserei Stauss en Tübinger Stahl Feinguss. We hopen u op onze stand te mogen begroeten!  

Klik op deze link voor meer informatie over de RapidPro


Zakelijk Duits

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnenkort start de nieuwe Training Zakelijk Duits 2014

Uw bedrijf doet zaken met Duitsland en u heeft regelmatig contact met Duitse klanten of leveranciers; in de verkoop-binnendienst of de buitendienst, als debiteurenbeheerder, salesmanager, accountmanger, als receptioniste of secretaresse. U heeft er last van dat u het Duits onvoldoendebeheerst. De gesprekken die u moet voeren lopen moeizaam, u moet vaak naar woorden zoeken en gaat de telefoontjes liever uit de weg. U wilt daarom uw kennis van zakelijk Duits uitbreiden.

Herkent u dit: dan is de training Zakelijk Duits echt iets voor u! De training wordt gegeven bij Talentenpark in Winterswijk.

Klik op deze link voor meer informatie over deze training


 

 

 

 

 

 

 

Innoveren & Beschermen (10-12-'13)

Op dinsdag 10 december 2013 werd in Winterswijk een basiscursus Intellectuele Eigendom gegeven. Het doel hiervan is om ondernemers kennis te laten maken met de verschillende IE-rechten zoals merken, modellen en octrooien (patenten). Wat zijn de eisen voor het verkrijgen van bescherming, welke kosten gaan ermee gepaard en, niet minder belangrijk, wat levert het u op.

De cursus werd gegeven door Arnold + Siedsma, adviesbureau op het gebied van de intellectuele eigendom.

Klik op deze link voor meer informatie over de middag


 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Congres 3D printen (24-09-13) groot  succes!

Op dinsdag 24 september vond er in het Talentenpark in Winterswijk een bijzondere bijeenkomst plaats rondom het thema 3D printing. Zo`n driehonderd mensen bezochten de beurs. ,,Boven verwachting veel,” zegt Martin Stor, directeur van het Achterhoeks Centrum voor Technologie dat het evenement organiseerde. ,,3D printing gaat de wereld veranderen, daarover is iedereen het eens. De vraag die heerst is: wanneer?? En hoe pas ik het in mijn bedrijfsstrategie in?” Bezoekers en standhouders waren enorm enthousiast over de beurs zelf, maar ook over de gastvrijheid van het Talentenpark en Palio. De dag begon al vroeg voor de deelnemers. Om 8 uur werd gestart met een gezamenlijk ontbijt waarna rond 10 uur het officiële programma startte. Dat programma omvatte een aantal presentaties over 3D toepassingen in de grote zaal. Tussen de presentaties door vond een minibeurs plaats waarop bezoekers en standhouders met elkaar kennis konden maken. Voor de een was het een kennismaking de wereld van de 3D techniek. Voor de ander een gelegenheid zijn of haar 3D producten onder de aandacht te brengen.

,,De mensen die ik gesproken heb, vonden deze opzet geweldig,” vertelt organisator Henk ten Dolle. ,,Vooral het ontbijt en de afwisseling tussen presentaties en beurs sloeg aan.”

In de smaak

Op de minibeurs waren leveranciers van hard- en software, ontwerpers, kunstenaars, er was uiteraard een aantal 3D printers in actie te zien en er was zelfs een zelfgebouwde 3D printer aan het werk. Een prestatie die veel bewondering oogste.  ,,Ik heb met verbazing kennis genomen van een gietsimulatie,” zegt kunstenaar Detlef Kunen uit het Duitse Dülmen: ,,Het is inspirerend te zien welke mogelijkheden er zijn.” Zijn collega-standhouder uit Zieuwent, Arne Hassink is om andere reden enthousiast over deze dag. ,,Ik ben productontwerper en heb hier al een aantal interessante mensen ontmoet,” zegt hij.

Eyeopener

Ondernemer Jeroen Schreurs kwam naar de bijeenkomst met het doel de 3D printing wereld beter te leren kennen. ,,Het was echt super georganiseerd. Wat mij meest is bijgebleven is dat ik hoorde dat een 3D metaalprinter zestig Euro per uur kost. En dat hij over een klein onderdeel al gauw vijftien uur kan doen. Een rekensommetje is dan snel gemaakt. Dat was voor mij een eyeopener.”

Vervolg

Organisator Henk ten Dolle, eigenaar van het Talentenpark die zich met zijn bedrijf Palio al langer op 3D printen richt, is net als opdrachtgever Stork zeer tevreden over deze dag. ,,Een heel geslaagd evenement,” zegt hij. ,,Was helemaal top. Dat er meer mensen gekomen zijn dan verwacht, hebben we goed op kunnen lossen. Er komt ook al lekker veel werk uit, heb ik gehoord.” Directeur Stork van het ACT weet het dan ook zeker: ,,Hier komt een vervolg op!”

Dat vervolg staat gepland voor het voorjaar van 2014. Nadere informatie hierover volgt. Op de site van het Talentenpark zijn de interviews met deelnemers te vinden.

Wilt u ook een evenement organiseren in het Talentenpark? Neem dan contact op met Henk ten Dolle, info@palio.nl of 06-57578125.

Klik hier om de gemaakte foto s te bekijken 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Donderdag 31-10-2013: Eerste Exportspreekuur Duitsland

Op DONDERDAG 31 OKTOBER a.s. wordt in Winterswijk het eerste Duitsland-spreekuur georganiseerd. Ondernemers zijn vanaf 15.00 uur welkom op het Talentenpark (= Beatrixpark 22, Winterswijk). Het doel is om ondernemers met concrete exportplannen voor de Duitse markt te ondersteunen bij het realiseren van hun plannen. Om 15.30 uur start de bijeenkomst met een presentatie van Jan Temmink van CMP – Centrum voor Marketing Projekten (www.cmpbv.nl) te Neede. Het centrale thema is business-development in Duitsland. Speciale aandacht is er voor succesfactoren en leerpunten uit praktijksituaties. Daarna zijn korte adviesgesprekken gepland om ondernemers te helpen een slagvaardig exportbeleid voor te bereiden. Verder kunnen ondernemers kennismaken met een team van deskundigen, samenwerkend onder de naam “Cross Border Business”. Aanmeldingen graag voor 13 oktober a.s. per e-mail aan info@talentenpark.nl 

 Presentatie

CMP – Centrum voor Marketing Projekten heeft zich gespecialiseerd in Business Development op de Duitse markt. Zowel de planvorming als ook de operationele verkoopondersteuning. Specialiteit is co-creatie en co-marketing: het koppelen van een Duits bedrijf aan een Nederlands bedrijf met een aanvullend assortiment. Dit vergemakkelijkt voor beide bedrijven de marktentree in het buurland.

Talentenpark fungeert als gastheer voor dit halfjaarlijkse Exportspreekuur Duitsland. Verder wil het Talentenpark zich ontwikkelen als euregionaal bedrijfsverzamelgebouw voor ondernemers met exportambities. Ondernemers kunnen hier op maat hun kantoor- en vergaderfaciliteiten inkopen. 

 Programma

Het spreekuur heeft een informele opzet. Dit geldt zowel voor de inleidende presentatie, de aanvullende adviesgesprekken en de kennismaking met de partners van `Cross Border Business`. Dit team van professionals richt zich op de administratieve, fiscale en personele aspecten (trainingen Duitse zakencultuur, arbeidsrecht, etc.) van het zaken doen in Duitsland.

Download hier het programma voor het Exportspreekuur op 31 oktober

 Aanleiding

Bij Nederlandse ondernemers bestaat momenteel interesse in export naar Duitsland. Dit heeft deels te maken met marktomvang, maar minstens zo belangrijk is de politieke en economische stabiliteit van ons buurland. In de praktijk wordt de exportoriëntatie sterk bepaald door de actuele economische situatie in de eigen bedrijfstak. Hoe dan ook, voor ondernemers zijn er vele keuzes die gemaakt moeten worden voorafgaand aan het uitvoeren van hun exportplannen.

Voor informatie en aanmelding: info@talentenpark.nl; Mobiel. +31657578125.


 

 

 

Palio in krant - Werk aan de winkel - van Talentenpark

In een oplage van bijna 50.000 stuks valt eind augustus 2013 de krant Werk Aan De Winkel van Talentenpark op de mat. In deze krant is onder andere ook een aantal artikelen gewijd aan Palio. Het 3D-print event op 24 september komt hierin aan bod, en het fenomeen Additive Manufactururing wordt ook uitgebreid besproken.

 Benieuwd naar het resultaat: Klik hier om de krant online te lezen  


ROZ

 

 

 

 

 

 

 di 10-09-2013: Infomiddag Creatief Ondernemerschap

Op dinsdag 10 september organiseert het ROZ een infomiddag Creatief Ondernemerschap in het Talentenpark, Beatrixpark 22, te Winterswijk. Tijd: 15.00-18.00 uur. Deelname is kosteloos, aanmelden kan door te bellen met het ROZ, 074-245 8977, of stuur een mail naar info@rozgroep.nl

ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) is de adviesorganisatie voor starters en ondernemers in Twente en de Achterhoek. ROZ werkt in opdracht van de overheid, en biedt advies, coaching, trainingen, schuldhulpverlening en voeren financiële regelingen voor (startende) ondernemers uit. Het ROZ, uw partner in ondernemen!

 Houd deze website in de gaten voor informatie over exacte tijden, programma, aanmelden, etc

 Klik hier om de vooraankondiging digitaal te bekijken


 

 

 

 

 

 

 

di 24-09-2013: 3D-Printing Event

Op dinsdag 24 september is Palio gastheer van een bijeenkomst over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Additive Manufacturing, Rapid Prototyping en 3D Printing. De organisatie is in handen van het

Achterhoeks Centrum voor Technologie

Bij Palio, op het Beatrixpark in Winterswijk, zullen diverse deskundigen spreken over verchillende aspecten met betrekking tot deze technologiën. De mogelijkheden en onmogelijkheden van de technologie, verschillende materialen en showcases zullen aan bod komen. Daarnaast is er een mini-beurs, en uiteraard is er uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken.


RapidPro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26&27 februari 2013: RapidPro in Veldhoven

RapidPro 2013 is dé belangrijkste vakbeurs met congres voor de totale keten van het snel en efficiënt ontwikkelen en produceren van prototypes en eindproducten. Palio is ook dit jaar weer aanwezig, en is te vinden op standnummer 47.
Palio vertegenwoordigt bedrijven die zich bezighouden met het gieten van complexe metalen producten. Voxeljet en RWP (beide Duitse bedrijven) zijn daar voorbeelden van. Zij zijn samen met Palio aanwezig op de stand. Eyecatcher van Palio zal een groot beeld zijn, dat bij Voxeljet in zand is geprint. Door op deze manier gietvormen te produceren, kunnen prototypen en kleine series metalen producten worden gegoten zonder een gereedschap te maken!
Het gietproces kan RWP exact voor u simuleren, en vervolgens optimaliseren. U bent hierbij van harte uitgenodigd om ons te komen bezoeken op standnummer 47! RapidPro vindt plaats op dinsdag 26 en woensdag 27 februari 2013 in NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven. Het evenement is hét ideale uitgangspunt voor uitwisselingen van kennis en ervaring.

Voor meer informatie:

www.rapidpro.nl


 

 

Fotos event "ZAKEN DOEN MET DUITSLAND" geplaatst

Op 23 mei vond bij Palio het event "Zaken doen met Duitsland" plaats. Het was een zeer informatieve en geslaagde middag.

 Klik op deze link om de gemaakte fotos te bekijken 


 

 

 

 
23 mei 2012: "ZAKEN DOEN MET DUITSLAND" bij Palio
 
Vraag en Aanbod organiseert samen met de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) op 23 mei bij Palio het event Zaken Doen met Duitsland.Met vele sprekers, waaronder de voormalige minister-president van Nordrhein Westfalen Dr. Jürgen Rüttgers belooft dit een zeer informatieve bijeenkomst te worden. Schrijf dus snel in, want vol=vol.

Klik hier om aan te melden, en voor het complete programma

Klik hier voor een artikel over deze interessante middag


 

 

 

juni 2011: Artikel Palio - Nijhuis - Voxeljet in "Made in Europe"

In digimagazine "Made in Europe" verscheen onlangs een Business Case over de samenwerking tussen Palio, Nijhuis Pompen en Voxeljet.

Hierin wordt omschreven hoe complexe gietproducten geproduceerd kunnen worden zonder gereedschappen; namelijk met geprinte zandgietvormen. 

Klik hier om het complete artikel te lezen


RapidPro

 

 

 

 

25&26 januari 2012: RapidPro in Veldhoven

Hét jaarlijkse evenement voor de totale keten van Additive Manufacturing, Rapid Prototyping en Rapid Tooling. Palio is bij dit evenement uiteraard aanwezig op haar eigen stand.

U bent hierbij van harte uitgenodigd om ons te komen bezoeken op standnummer 7! RapidPro vindt plaats op woensdag 25&26 januari 2012 in NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven. Het evenement is hét ideale uitgangspunt voor uitwisselingen van kennis en ervaring. 

Palio zal op haar stand s werelds grootste uit één stuk geprinte zandvormdeel laten zien. Benieuwd? We hopen u te mogen begroeten op onze stand!

Voor meer informatie:

www.rapidpro.nl


EuroMold

 

 

1-4 December 2010: Palio op EuroMold in Frankfurt

Van 1 tot en met 4 december zal Palio door Henk ten Dolle worden vertegenwoordigd op de EuroMold in Frankfurt (D). U vindt hem op de stand van Voxeljet, of de stand van SpaceCast.

Tot ziens op de EuroMold!


Kracht van Gietwerk

 

 21-10-2010: "De kracht van gietwerk voor het realiseren van complexe producten"

Op 21 oktober aanstaande vindt in Grobbendonk (België) de door Mikrocentrum georganiseerde themadag "De kracht van gietwerk voor het realiseren van complexe producten" plaats. Palio vertegenwoordigt daar de Duitse firmas Voxeljet en SpaceCast, beide specialisten in het gietproces. Waar Voxeljet zich oa met de gereedschappen (het "printen" van zandgietvormen) bezighoudt, is SpaceCast specialist in het produceren van complexe gietproducten. 

 
 
 

 

 

 

Talentenpark

 

 

 

28-05-2010: Talentenpark geopend!

Sinds 28 mei 2010 is op Beatrixpark 22 te Winterswijk een nieuw bedrijf actief, onder de naam "Talentenpark". Dit gezamenlijke initiatief van Henk ten Dolle (directeur van Palio, en eigenaar van het pand) en Arjan Bentsink (zelfstandig arbeids- en organisatiepsycholoog bij Psychopraktisch) heeft als doel mensen met uiteenlopende talenten samen te brengen.

Bij Talentenpark kunnen ze verschillende soorten werkruimtes huren, zonder vast contract; dus precies zolang er behoefte aan is. Op die manier kunnen zelfstandig ondernemers toch gebruik maken van elkaars talenten! 

Kijk voor meer informatie op

www.talentenpark.nl


Tour de Technologie

 

 

 

 17-06-2009: Tour de Technologie groot succes!

Op woensdag 17 juni 2009 was Henk ten Dolle gastheer van de Tour de Technologie; een samenwerking tussen Palio, JS Modules, STODT, Holland Innovative, Protyp en de Euregio.
Meer dan 80 ondernemers uit zowel de Nederlandse als Duitse maakindustrie waren aanwezig. Hen werd een informatief programma, met onder andere presentaties van Hans Meeske over ontwerpen met Six Sigma, Remco Boer over ontwerpen in kunststof en Fred Hospers over LEAN manufacturing voorgeschoteld. We kunnen spreken van een zeer geslaagde middag, die zeker voor herhaling vatbaar is!
Klik hier om de gemaakte fotos te bekijken

Beatrixpark 22

 

 

 

 

 

Te huur

Beatrixpark 22 is een modern, licht en ruim kantoorpand. Er is nog kantoorruimte beschikbaar voor verhuur. Bent u op zoek naar kantoorruimte en wilt u meer informatie, neem dan contact op met Henk ten Dolle,

henk.ten.dolle@palio.nl of 06-57578125